Meesterbakker Roodenrijs

Vacatures van Meesterbakker Roodenrijs

Hoe het begon....

In 1885 stookt de eerste bakker Roodenrijs de ovens op aan het Plein in Wateringen. Deze Piet Roodenrijs is de overgrootvader van huidige eigenaar Arjan Roodenrijs. In de 125 tussenliggende jaren is er veel gebeurd!
Het begint allemaal met Petrus Mattheus (Piet) Roodenrijs, geboren in Schipluiden. Hij wil bakker worden en zijn vader koopt voor zijn dan nog minderjarige zoon, een bakkerij op het Plein in Wateringen. Later werken de zoons van Piet mee in het bedrijf en één van hem, Jan Roodenrijs, neemt de bakkerij van zijn vader over. Zijn broers, Willem en Frans, gaan na verloop van tijd als bakker meevaren met de Holland-America lijn en beginnen later in Amerika een bakkerij. Een andere broer, Piet Roodenrijs, opent een bakkerij in Leidschendam.

In het gezin van Jan Roodenrijs is het heel gewoon dat alle kinderen meewerken in de bakkerij, zelfs als ze nog op school zitten. De jongens helpen vaak voor school nog in de bakkerij en de meisjes staan in de winkel. Beide gaan ook regelmatig mee brood bezorgen.

Dat bezorgen gebeurd met de bakfiets, later met de elektrokar en daarna met auto\'s. In de loop der jaren worden deze bezorgwijken steeds minder belangrijk, omdat de klanten toch liever zelf naar de winkel komen.

Daarom opent Frans Roodenrijs, de zoon van Jan, in 1968 het eerst filiaal in winkelcentrum In de Bogaard in Rijswijk.
Het jaar daarna volgt het tweede filiaal in Den Haag.

In 1976 wordt een nieuwe broodbakkerij geopend in de Plaspoelpolder in Rijswijk. De bakkerij op het Plein in Wateringen wordt vanaf die tijd alleen nog gebruikt voor het banketbakken. Dat is tot het jaar 2000 overigens zo gebleven. De nieuwe broodbakkerij in Rijswijk is groter en moderner. Bakkerij Roodenrijs gaat nu ook aan wederverkopers leveren, zoals kruideniers en SRV wagens. In 1987 stapt Arjan Roodenrijs in het bedrijf, een aantal jaar later zijn broer Joop. Er worden steeds meer winkels geopend. Joop verlaat in 2000 het bedrijf om gezondheidsredenen en Arjan fuseert in dat jaar met bakkerij Van der Pluijm uit Kwintsheul.

Het bedrijf telt dan 15 winkels. Na tien jaar samenwerking met familie Van der Pluijm gaat Arjan Roodenrijs in 2010 weer verder zoals het ooit begonnen is, als Meesterbakker Roodenrijs!


 


  • : Meesterbakker Roodenrijs
  • : Detailhandel/winkel
  • : Max van der Zijden
  • : Heulweg 7
  • : 2288GP
  • : Rijswijk
  • : http://www.debakkers.nl